Home / Suite / Interview met Mike “real1seRR” van Caneghem, CS:GO speler bij Get Gaming

Interview met Mike “real1seRR” van Caneghem, CS:GO speler bij Get Gaming

Mike “real1seRRR” van Caneghem

We ontmoetten Belgique Mike “real1seRRR” van Caneghem uit België bij zijn aankomst bij Pays-Bas Get Gaming . Hij vertelt ons over zijn debuut in CS:GO, zijn reis door het spel en zijn transfer naar zijn nieuwe structuur.

INTERVIEW

Hallo Mike! Dank u dat u mij wat tijd hebt gegeven voor dit interview. Kun je jezelf voorstellen aan onze lezers? Hoe kwam je bij Counter-Strike terecht en wat duwde je in de richting van elektronische sporten?

Mike “real1seRRR” van CaneghemHoi! Mijn naam is Mike “real1seRR” Van Caneghem en dit is mijn verhaal: ik begon Counter-Strike 1.6 te spelen terwijl ik op schoot van mijn vader zat. Hij zag dat ik vrij snel headshots kon schieten dus kocht hij een tweede computer voor mij en mijn broer.

Enkele maanden later verscheen de nieuwe versie van Counter-Strike( Counter-Strike : Source). Ik schakelde meteen over en ben nooit gestopt met spelen. Toen ik 15 was, merkte ik dat er een e-sportscene op Counter-Strike was, dus ik probeerde het. Ik weet nog dat ik mijn eerste LAN speelde op 15-jarige leeftijd met spelers als dFx. We eindigden op de 3e plaats. Ik voelde me goed na die eerste ervaring, ik versloeg 20 jaar oude jongens die meer ervaring hadden met het spel dan ik. Ik wilde nog meer, maar uiteindelijk deed ik maar  één LAN op Counter-Strike: Source.

CS:GO kwam uit en ik begon 24/7 te spelen. Ik had er veel plezier in en mensen begonnen me op te merken. Op 17-jarige leeftijd kreeg ik de kans om te trialen voor het LowLandLions team dat op dat moment een van de beste Belgische organisaties was. Tillo “xillian” Van Speybroeck, een LowLandLions speler, zag iets in mij maar ik was te onervaren.

Na vele uren in het spel te hebben doorgebracht, mij te hebben getraind en in het echt vrienden met hem te zijn geworden, is het nu een plezier om deel uit te maken van een team met hem. Hij heeft mij de grondbeginselen van Counter-Strike geleerd en ik ben hem zeer dankbaar voor wat hij heeft gedaan. Sinds die dag speel ik nog steeds met hem in team en zijn we klaar om samen de Benelux-scene te domineren!

Je speelde tot voor kort op Avenue eSports, waarmee je veel LANs in België deed. U verliet hen slechts een paar maanden nadat u aankwam. Wat is er gebeurd? Was het uit vrije wil?

Allereerst wil ik de managers van Avenue eSports bedanken voor de ondersteuning die ze me de afgelopen twee maanden/jaren hebben gegeven (omdat het niet de eerste keer was dat ik de kans kreeg om voor hen te spelen).

Avenue eSport

Het team begon te wankelen nadat Jasko “cozje” Berbic besloot zich terug te trekken uit de line-up, de gewenste uren niet wou investeren in het spel omdat hij in plaats daarvan wou beginnen aan Bataljon 1944 op professioneel niveau. Later besloten we Drl te benchen nadat hij persoonlijke problemen had, dus waren we op zoek naar 2 jongens. Het was ingewikkeld.

Daarna hadden we de gelegenheid om u kort te ontmoeten in Spawn eSport EU. Je hebt zelfs LanEx #25 in hun kleuren gespeeld. Was het een eenmalige probleemoplossing of een echte test om bij het team te komen? Wat is er gebeurd?

Dat klopt, Steven “Stev0se” Rombaut nam op steam contact met mij op om me te vragen of ik mij wou aansluiten  bij hen als gevolg van problemen met één van zijn teamgenoten. Ik was niet echt overtuigd van dat aanbod, dus zei hij: “Wat als we xillian ook nemen? Ik moest erover nadenken en het met hem bespreken. Hij zei tegen me: “Het is jouw beslissing, als je gaat, volg ik je”, dus we sloten ons aan bij het team en lieten onze vriend Martijn “DRNGR” Wegman achter ons…

Mike “real1seRRR” van Caneghem

We hadden niet echt tijd om onze eerste LAN (LanEX 25) voor te bereiden, dus de verwachtingen waren niet echt hoog, ons doel was om de top 5 te bereiken. We wisten te winnen tegen goede teams en verloren tegen RB-Esport, dat ons naar de Loser Bracket stuurde. Tot slot moesten we de LB-finale spelen tegen een mix: Faris, YOUYOU, Polox, Fuks en makka. We speelden goed en we stonden 15-13 voor met een 4vs2 in ons voordeel. We threwen die game en verloren de overtime, wat betekent dat we nog steeds vierde stonden in het toernooi. Zo’n verlies doet pijn omdat ze later de LAN zouden winnen.

Xillian en ik voelden ons niet goed in dit team, dus besloten we om te stoppen om met hen te spelen. Ik wil Spawn eSport bedanken voor de kans die ze mij gegeven hebben.

Vandaag de dag maak je deel uit van de Nederlandse Get Gaming structuur. Hoe ben je daar terecht gekomen? Presenteer ons een beetje het project van de structuur.

We zijn een paar dagen geleden officieel aangekondigd! Eerst probeerde ik samen met mijn oude vriend dFx een team op te bouwen om internationaal te gaan. We speelden enkele kwalificatiegames, maar ik vond dat hij het te druk had met zijn stream en zijn eigen FPL-c-games.

Get Gaming

DRNGR nam opnieuw contact met me op om me ervan te overtuigen om mij bij Get-Gaming aan te sluiten met de voormalige leden van de Avenue kern en ik aarzelde niet. Thomu en PARAPHERNALIA zijn chille mannen en hebben veel potentie.

Je ontmoet voormalige partners van Avenue. Was dat bepalend voor uw keuze? Is het een voordeel om sommige van zijn teamgenoten al te kennen?

Het was echt beslissend, ik zie xillian en DRNGR als vrienden, niet als teamgenoten en daarom staan we zo dicht bij elkaar. DRNGR en ik zijn allebei “Entry Fraggers” en we kunnen niet van elkaar worden gescheiden, we weten wat te doen in sommige ingewikkelde situaties. We letten altijd op elkaar!

Get Gaming komt momenteel niet in aanmerking voor grote competities. Is dat een voordeel voor u? Je hebt het minder druk en meer tijd om samen te trainen.

We nemen deel aan de ESEA main league  waar veel fatsoenlijke teams zijn. Dit is een groot voordeel, we kunnen nu in de schaduw van de Benelux trainen en een grote klap toe te brengen wanneer de kwalificaties van de Kayzr competitie en de Benelux ESL kampioenschappen volgend seizoen beginnen.

Wat zijn de ambities van Get Gaming met jou in hun rang? Heeft u een specifiek doel om dit seizoen te bereiken?

Uiteraard zullen we proberen om te qualifien en hard te werken als een team, zodat we kunnen deelnemen aan de Kayzr competitie en Benelux ESL kampioenschappen volgend seizoen.Mike “real1seRRR” van Caneghem

Wat zijn uw  volgende deadlines onder uw nieuwe kleuren? Gaan we je net zo vaak in LAN’s zien als in Avenue?

Te zijner tijd zullen we deelnemen aan (inter)nationale LAN’s en proberen zoveel mogelijk kwalificaties te spelen.

De Belgische CS:GO scene is de laatste tijd behoorlijk geschud. Heeft u een verklaring? Wat vindt u van de Belgische e-sportscene in het algemeen?

Mensen in de Benelux steken graag een mes in andermans rug en denken dat ze de beste ter wereld zijn. Ze hebben niet de mentaliteit om op het hoogste niveau te concurreren. Daarom is de Benelux scene tot op de dag van vandaag niets vergeleken met andere scenes in de wereld. Maar het verbeterd stap voor stap. 

Nogmaals bedankt Mike! Ik laat u het traditionele laatste woord.

Ik wil Get-Gaming bedanken voor deze ongelooflijke kans en de steun die zij ons op dit moment geven. Het zal een waar genoegen zijn om hun logo te dragen in de komende games! #GoGet-Gaming !

Crédits images : Avenue eSports, Get Gaming, LanEx

Sommaire :
Page 1 : Version FR
Page 2 : Version NL

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.